پیشنهاد هفتهفیلم شناسی
درد سیستان در قاب تصویر
سیستان و بلوچستان جزو استانهایی است که در منطقه ی گرم و خشک ایران واقع شده اما شرایط آن نسبت به سایر استانهای همجوار برای ساکنانش دشوارتر است.
به گزارش بلاگ سینمامارکت، سیستان و بلوچستان جزو استانهایی است که در منطقهی گرم و خشک ایران واقع شده اما شرایط آن نسبت به سایر استانهای همجوار برای ساکنانش دشوارتر است؛ عواملی همچون کم شدن آب هیرمند و خشکی هامون در کنار بی توجهی مسئولان به مشکلات اجتماعی، بیکاری، صنعت و صنایع دستی این وضعیت را رقم زدهاند.
کم آبی که چندی است در ایران موجب بروز مشکلاتی شده در سیستان چهرهای خشنتر از خود به مردم بلوچ نشان میدهد؛ از زمانی هم که آب هیرمند کاهش چشمگیری داشته و هامون هم رو به خشکی گذاشته، کشاورزی و دامداری این استان را تحت تاثیر قرار داده و علاوه بر این تغییر در پوشش گیاهی را هم در پی داشته است.
در این میان یکی از رسالت های مستند سازان به تصویر کشیدن این درد هاست که سینمامارکت در بسته ای به نام “داستان سیستان” شش محصول با موضوع دردهای استان سیستان و بلوچستان” را به مخاطبان معرفی میکند.
برای مشاهده و یا خرید هریک از محصولات بر روی نام محصول کلیک کنید.
این فیلم درباره برخی از اهالی استان سیستان و بلوچستان است که بنا به دلایلی شناسنامه نگرفتهاند و به همین دلیل نمیتوانند از هیچیک از امکانات دولتی استفاده کنند.
این افراد که غالباً در منطقه بلوچستان مرکزی زندگی میکنند، به دلیل دور بودن محل زندگی خود از مراکز دولتی، زندگی در کوهستان، نبود امکانات برای جابهجایی و همچنین تأمین نیازهای روزانه توسط خودشان، شناسنامه نگرفتهاند؛ حالا پس از گذشت سالها و بروز خشکسالی، نیازمند یارانه و کمک دولتی، اما شناسنامهای برای ارائه ندارند.
تفتان» دربارهی زندگی سید محمد امین سیستانی پیرمرد زاهدانی است که با سنگ ریزه، ۱۳ هکتار از زمینهای خشک و کویری زاهدان را تبدیل به یک مجتمع بزرگ فرهنگی و تفریحی کرده است.
او با جمعآوری سنگهای رودخانهای و استفاده از سنگهای گداختهی کوه آتشفشانی تفتان و همچنین سنگ ریزههای رنگی موجود در طبیعت بدون اینکه از دانش و فن معماری بهرهمند باشد، بزرگترین مجموعه معماری سنگ ریزهای خاورمیانه را بنا نهاده است.
فیلم مستند «تفتان» پیش از این تندیس بهترین فیلم مستند بخش پرتو ایمان و دیپلم افتخار بخش بین الملل سیامین جشنوارهی فیلم کوتاه تهران را نیز به دست آورده بود و به بخش مسابقه هفتمین جشنوارهی بینالمللی سینما حقیقت، چهارمین جشنواره فیلم کوتاه «حسنات» و دهمین جشنوارهی فیلمهای مستند الجزیره نیز راه پیدا کرده بود.
این قسمت از مستند سینما حقیقت با عنوان سیاهان جنوب در ارتباط با تاریخچه و اصالت اهالی جنوب کشورمان می باشد که از کجا وارد خاک ایران شده اند و چگونه با فرهنگ و آداب آنجا طی سال ها خو گرفته اند.
موسیقی فیلم کاملا جنوبی بوده و فرهنگ اصیل اهالی جنوب کشورمان خصوصا سیاهان جنوب کشور را به خوبی به تصویر کشده است.
۴- مستند “ماهی ها در سکوت نمی میرند”
مستند «ماهیها در سکوت نمیمیرند» به شرایط زندگی و معیشت در سیستان و بلوچستان میپردازد؛ شرایطی که بخشی از آن نه دارای عوامل طبیعی، بلکه نتیجه بیبرنامگی و عدم توجه مسئولان ذیربط است و به عبارت دیگر میتوان گفت مدیریت ویژهای که این استان نیازمند آن است وجود ندارد.
۵- مستند “ماهی ها در سکوت می میرند”
مستند «ماهیها در سکوت میمیرند»، شرح درد مردم سیستان است. در هیاهوی پاساژهای پر زرق و برق و خیابانهای پر از مغازه، در رنگ و وارنگِ سریالها و تبلیغهای تلویزیونی و در شلوغیِ درس و کار بعید نیست که نبینیم و بیخبر باشیم از رنجهایی که درست در کنار دست خود ما در جریاناند. مردم سیستان و بلوچستان با خشکسالی، نبود هیچ گونه شغل درآمدزا، فقر و حتی نبود هوای سالم دست به گریبان اند…و از همه مهمتر با فراموشی و بیتوجهی آدمهای هموطن خود دست به گریباناند.
۶- مستند “هفت قصه از بلوچستان”
روایتهایی تلخ و ناگفتنی از محرومیت مردمان بلوچستان که توسط گروه اعزامی جهاد و دوربین گروه تلویزیونی جهاد سازندگی به تصویر کشیده شده است این اثر جز اولین آثار شهید سید مرتضی آوینی هست.