جشنواره فیلم مقاومتفیلم شناسیمعرفی فیلم
فیلمهای روز سوم و چهارم اکران جشنواره فیلم مقاومت را بیشتر بشناسید
معرفی برخی از مستندهای سومین و چهارمین روز اکران جشنواره فیلم مقاومت به همراه جدول اکران آنها در سینما فلسطین تهران و سینمای عصر جدید

به گزارش بلاگ سینمامارکت، جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت که در گذشته به نام جشنواره فیلم دفاع مقدس برگزار میگردید، قدیمیترین جشنواره سینمایی انقلاب اسلامی است که تاکنون ۱۴ دوره را پشت سر گذاشته است. اولین دوره جشنواره سال ۱۳۶۲ در بحبوحه جنگ تحمیلی و همزمان با گرامیداشت هفته دفاع مقدس، در قالب هفته فیلم در محوطه پارک دانشجو و تئاتر شهر تهران برگزار شد.
جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت هم اکنون در قالب بخشهای مختلف شامل: مسابقه سینمایی ایران با زیرمجموعههایی چون: فیلمهای سینمایی، فیلمهای سینمایی ویدیویی، فیلمهای کوتاه، آثار مستند، آثار پویانمایی، سریالهای تلویزیونی، نماهنگ و اقلام تبلیغی و بخش بینالملل با سه زیرمجموعه: مسابقه سینمای بینالملل، بخش عماد مغنیه و چشمانداز سینمای مقاومت در جهان برگزار میشود.
امسال پانزدهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم «مقاومت» به همت بنیاد فرهنگی روایت فتح، انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس با مشارکت دستگاههای مختلف فرهنگی و اجتماعی ۵ تا ۱۰ آذر ماه سال جاری به دبیری محمد خزاعی در تهران برگزار میشود که برنامه برخی اکران فیلمهای بخش مسابقه فیلم و مستند ایران در روز پنجشنبه وجمعه ۸ و ۹ آذر به ترتیب زیر است:
با برخی از این مستندها و فیلمها بیشتر آشنا شوید:
این مستند در مورد سقوط هواپیمای سی-۱۳۰ ارتش با شماره پرواز ۵۰۵ در منطقه کهریزک تهران می باشد که منجر به شهادت افرادی چون ولی الله فلاحی، یوسف کلاهدوز، محمد جهان آرا، جواد فکوری و سید موسی نامجو شد و عملا معادلات جنگ ایران و عراق را تغییر داد.
مستند «مظنه» یکی از تولیدات مرکز فیلم و نمایش بسیج به کارگردانی سید رضا حسینی است. این مستند براساس این سوال اساسی که «قیمت و مظنه جنگ ما چه قدر است؟»، تلاش میکند تا به مصادیق دفاع مقدس نزدیک بشود. همین موضوع کمک میکند تا با بسیاری از فعالان دفاع مقدس، مستندسازان جنگ، خانوادههای شهدا، آزادگان و … صحبت کند و پای درد دل آنها بشیند.
«با صبر زندگی» مستند جدیدی درباره اتفاقات سوریه است. وحید فراهانی اینبار سراغ داستان فوعه و کفریا دو شهر سوریه رفته است. او ماجرای تبادل اسرای سوری و داعشی را روایت کرده است.
اگرچه خط محوری مستند «با صبر زندگی»، روایت تبادل مردم محاصره شده فوعه و کفریاست، اما تلاش کرده است با فاصله گرفتن از معرکه جنگ، که در عمده مستندهای تولید شده از اتفاقات سوریه شاهد آن هستیم، عشق و روابط انسانی میان خانواده های سوری و شرایطی که برای کودکان جنگ به وجود آمده را به تصویر کشیده و روایت کند.
موضوع فیلم مربوط بود به ماجرای تبادل خانوادههایی که بیش از دو سال در منطقهی «فوعه و کفریا» در محاصرهی گروهکهای تکفیری – تروریستی وابسته به جبهه النصره بودند. زنان و کودکانی رنج کشیده که مدتهای مدیدی از ریشههای درختان ارتزاق کرده بودند تا زنده بمانند و مقاومت کنند.
داستان مستند به همین سادگی نیست. همه چیز به یک تبادل ساده ختم نمی شود. داعشی ها مثل همیشه نقشه شوم دیگری در سر دارند. نقشه ای که سال ها برای آن تمرین کردند تا یاد بگیرند بی رحم باشند، تا بلد باشند خون بریزند و نلرزند.
خلاصه داستان: دو خلبان ایرانی برای نجات مردمی که در محاصره داعش قرار گرفته اند به شهر تدمر اعزام می شوند، ولی موانع سختی مقابل آنهاست.
نویسنده و کارگردان: ابراهیم حاتمی کیا، تهیه کننده: محمد خزاعی (محصول سازمان اوج) بازیگران: بابک حمیدیان، هادی حجازی فر، پیر داغر، خالد السید، جوزیف سلامه، رامی عطاالله، لیث المفتی، علی سکر، سامر خلیلی آهنگساز: کارن همایونفر، تدوین: مهرداد خوشبخت، فیلمبردار: مهدی جعفری