اخبارسینمای مستند
پرفروش ترین فیلم های مستند ایران و جهان در هفتهای که گذشت
مستند «میدان جوانان سابق» همچنان در صدر جدول فروش فیلمهای مستند گروه هنر و تجربه قرار دارد و بعد از این مستند، «قاضی و مرگ» در یک جهش دو پلهای به رتبه دوم جدول فروش رسید.
در هفته گذشته مستند «Between Me And My Mind» به کارگردانی Steven Cantor پس از دو روز اکران با فروش مجموع نزدیک به ۷۸۰/۰۰۰ هزار دلار در صدر گیشه فروش فیلمهای مستند در جهان قرار گرفت. در رتبه دوم این جدول مستند پرتره «pavarotti» به کارگردانی ran Harvard با فروش مجموع نزدیک به ۳/۷۲۶/۰۰۰ قرار دارد.
در میان مستندهای ایرانی و در گروه هنر و تجربه صدرنشینی مستند «میدان جوانان سابق» همچنان ادامه دارد و در صدر جدول فروش قرار دارد و بعد از این مستند، «قاضی و مرگ» در یک جهش دو پلهای به رتبه دوم جدول فروش رسید.
مستند «میدان جوانان سابق» به کارگردانی مینا اکبری درباره یک عکس است که روزنامهنگاران روزنامه «جامعه» در سال ۱۳۷۶ به پیشنهاد ماشاالله شمسالواعظین سردبیر روزنامه برای روجلد شماره نوروز در میدان جوانان گرفتهاند.این فیلم به بهانه این عکس مروری دارد بر وضعیت مطبوعات طی ۲۰ سال اخیر و تاثیری که دگرگونیهای سیاسی و اجتماعی ایران بر کار رسانه گذاشته است.
مستند «قاضی و مرگ» به کارگردانی حسن خادمی روایتی از زندگی واقعی قاضی نورالله عزیز محمدی است. عمده شهرت این قاضی به تعداد صدور حکمهایی برمیگردد که طی ۴۵ سال فعالیت در دستگاه قضا صادر کرده است. او که یکی از معروفترین قاضیهای جنایی ایران به شمار میآید و چهارهزار حکم اعدام صادر کرده است،در اواخر دوران قضاوت خود با پرونده قتل پدرش روبهرو میشود.