پیشنهاد هفتهفیلم شناسی
پیشنهادی برای هفته حقوق بشر آمریکایی
هفته دوم تیر در تاریخ جمهوری اسلامی ایران، هفتهای پرحادثه است
هفته دوم تیر در تاریخ جمهوری اسلامی ایران، هفتهای پرحادثه است و با ورق زدن تقویم به رویدادهایی برمیخوریم که هر یک از آنها کافی است به دلیل جنایاتی که با حمایت مدعیان جهانی در حق مردم ایرانشده است، آسودگی را از وجدان بشریت بگیرد.
این جنایات که از جمله آنها میتوان به بمباران شیمیایی سردشت، فاجعه هفتم تیر و حمله به هواپیمای مسافربری ایران اشاره کرد برخی مستقیم از سوی آمریکا انجام شده است و برخی دیگر نیز از سوی گروههاو رژیمهایی که مورد حمایت آمریکا و کشورهای اروپایی هستند.
البته اینها تنها گوشهایاز هزینههایی است که مردم ایران برای انقلابشان پرداختهاند و اگر بخواهیم درمورد ۱۷ هزار شهیدی که در اقدامات تروریستی دشمنان انقلاب به شهادت رسیده اند،صحبت کنیم چند کتاب میتوان منتشر کرد. نکته تاسفبار این که آن کسانی که این ترورهارا انجام دادند، امروز آزادانه در کشورهای غربی در حال رفت و آمدند و هر روز نیز با بهانههایی، ایران را به نقض حقوق بشر متهم میکنند.
اگرچه تاریخ جمهوری اسلامی ایران سرشار از چنین رویدادهایی است ـ که همگی از بیصداقتی آمریکا و مدعیان حقوق بشر حکایت دارد ـ اما هفته دوم تیر را با توجه به رویدادهای شاخص آن میتوان، هفتهای منحصربهفرد در تاریخ کشورمان به حساب آورد. رهبر معظم انقلاب در سخنان اخیرشان در دیدار خانوادههای شهدای هفتم تیر تاکید کردند: «امروز کشور به شناخت دشمن [نیاز دارد]. دشمن را بشناسیم؛ دشمنان جهانی که خودشان را به وسیله انواع و اقسام اقلام آرایشی رسانهای و تبلیغاتی بزک می کنند و در مقابل چشم قرار می دهند، بشناسیم. آمریکا را بشناسیم. در همین چند روز مشاهده کنید. فردا هفتم تیر است، حادثه حزب اتفاقافتاده است. در سال ۶۶ در همین روز هفتم تیر، حادثه بمباران شیمیایی سردشت اتفاق افتاده است؛ بله، صدام آن کار را کرد، اماپشت سر صدام چه کسی بود؟ آمریکاییها بودند، غربیها بودند،همان کسانی بودند که بمبهای شیمیایی را به او دادند، چراغ سبز هم به او دادند و در مقابل این جنایت بزرگ و این قتلعام عجیب سکوت هم کردند؛ در روز یازدهم تیر، ترور شهید صدوقی است که این هم کار همین جنایتکاران است؛ در روز دوازدهم تیر، حادثه اسقاط هواپیمای ایرباس روی خلیج فارس است. از هفتم تا دوازدهم تیر شما ببینید چقدر ترور، قتلعام و کشتار [انجام شد]؟
[چقدر] زن، کودک، عالِم، سیاستمدار، به وسیله عوامل آمریکا آماج این جنایتها قرار گرفتند؟ اگر طراح این حوادث هم سرویسهای امنیتی آمریکا و غرب نبودند، حداقلکمککننده بودند. حداقل تشویقکننده بودند. این دشمنها را بشناسیم. به تعبیر بعضی دوستان، خوب است این هفتم تا دوازدهم تیر را هفته «حقوق بشر آمریکایی» اعلام بکنیم. واقعا حقوق بشر آمریکایی در این چند روز در کشور ما یک چیز واضح و بارزی است و از این قبیل الی ماشاءالله. پس احتیاج داریم دشمن را بشناسیم. آن کسانی که امروز سعی میکنند از این هیولا ـ که سیاستهای آمریکایی و سیاستهای بعضی دنبالهروهای آمریکاست ـ یکچهره موجهی معرفی کنند، اینها دارند خیانت میکنند؛اینها دارند جنایت میکنند. اینکسانی که این حقیقت روشن را کتمان میکنند،این دشمنی خباثتآلود را در زیر پردههای توجیه میپوشانند، اینها دارند خیانت میکنند به این ملت. کشور ما و ملت ما احتیاج دارد دشمن را بشناسد. عمق دشمنی را بفهمد.»
به همین مناسبت بلاگ سینمامارکت بسته ای رسانه ای از مستند های ساخته شده در این حوزه را آماده و به مخاطبان خود معرفی می کند.

مستند “جزیره شکست ناپذیر” در مورد کشته شدنبرادر سیاه پوست “یانس فورد” کارگردان این مستند می باشد، در سال ۱۹۹۲ وی توسط یک جوان سفید پوست در حومه ی نیویورک کشته شد، مرگی که تا به حال هیچ کس پاسخگو نشده است. در بخشی از مستند آمده است: ببخشید نمیشه بیشتر درآمد داشته باشید،نمیتونید اینجا خرید کنید.
مستند ” هفتاد سال هوس ” به صورت ویژه به اتفاقات تلخی که طی هفتاد سال بعد از تصویب اعلامیه حقوق بشر رخ داده، پرداخته است. جنگ های قرن بیستم که طی آنها بیش از ۱۰۰ میلیوننفر کشته شدند از جمله این اتفاقات هستند، همچنین نقش ابرقدرتهایی که صحنه گردان اصلی این نبردها بوده اند روایت می شود. کشورهایی که همواره با استفاده از قدرتسلاح و با حرف زور، مداخله در امور داخلی دیگر جوامع را همچون حقی برای خود محفوظمی دانند، اعلامیه حقوق بشر را تنها دستاویزی برای متهم کردن دولت های دیگر میدانند و چیزی به نام حقوق انسان ها برای آنها تعریف نشده است.در مستند هفتاد سال هوسهمچنین برخی از موارد نقض اعلامیه حقوق بشر توسط آمریکا و مزدورانش نیز مورد توجه قرار گرفته است.
مستند ” جوانترین قربانی بلک واتر ” در رابطه با صحبت های پدری به نام محمد که پسرش به نام علی به دست شرکت امنیتی و نظامی”بلک واتر” آمریکا کشته شده است.
در تاریخ ۲۸ می سال ۲۰۱۰ میلادی ۶ کشتی از ترکیه، قبرس و ایرلند به سمت غزه حرکت کردند. این کشتی ها حامل کمک های انسان دوستانه و ضروری برای مردم باریکه غزه بود که چندین سال بار سنگین حصر همه جانبه و جنگی نابرابر را بر دوش میکشید.علاوه بر این کمک ها بیش از ۶۰۰ نفر غیرنظامی خبرنگاران، فعالان حقوق بشر وسیاسیون کشورهای مختلف در این کشتی حضور داشتند. نیروهای ارتش اسرائیل در دل شب و در فاصله ۷۵ مایلی از خط ساحلی در آبهای بین المللی به این کاروان حمله کردند. این مستند روایت شکل گیری کاروان آزادی، حادثه حمله و تبعات آن است.
جنگ ۳۳ روزه یِ سال ۲۰۰۶ در لبنان، آزمایشگاهی جدی و تمام عیار برای انواع سلاح های آمریکایی بود. یکی از مهمترین و مخرب ترین این سلاح ها، بمب های خوشه ای بود که اسرائیل بطور وسیع و بی سابقه ای در طی ۳۳ روز مورد استفاده قرار داد. مستند “جنگ پنهان” در جستجوی بازخوانی پرونده ی بمب های خوشهایِ جنگ جولای در لبنان است. یک سال پس از پایان جنگ، گروه فیلمبرداری در جستجوی یافتن قربانیان این بمب ها و انعکاس وضعیت خطرناک و بحرانیِ مناطق جنوب رودخانه لیطانیفعالیت خود را آغاز کرد. این منطقه بیشترین حجم این بمب ها را در خود دارد. قربانیان از گروه های مختلف سنی، طبقاتی و مشاغل مختلف بوده اند.
بیان واقعه منهدم کردن ایرباس ایران در سال ۱۳۶۷ توسط ناو وینسنس به روایت فرماندهان ناو وینسنس
برای مشاهده و یا خرید هریک از محصولات بروی نام محصول کلیک کنید.
منبع: بلاگ سینمامارکت